mmmmmmmmmhhhm mkkm
Denker en doener in projecten, fondsenwerving en interim management
Home Margo De 7 W's Cases en referenties Nieuws Contact Video

 

 

Nieuwsbrief zomer 2014

5 Jaar alweer! Tijd om even stil te staan bij deze mijlpaal. In mei 2009 liet ik me inschrijven bij de KvK als Margo Niestadt, denker en doener in projecten. Het lijkt wel gisteren! Er is veel gebeurd in die 5 jaar. Ik heb getracht jullie daarover zo goed mogelijk te informeren. En als ik inderdaad even stilsta bij die voorbije jaren dan weet ik in elk geval dat ik van die beslissing om als zzp’er aan de slag te gaan geen spijt heb. Ik heb mogen bijdragen aan een aantal geslaagde projecten, waarvan er sommige nog steeds doorlopen. Ik noem uiteraard “mijn” Roze Ouderen. We hebben de laatste jaren veel bereikt. Roze Ouderen zijn zichtbaar geworden. Dankzij onze consequente inspanningen en uiteenlopende activiteiten hebben we veel aandacht voor Roze Ouderen gerealiseerd, van instellingen, overheden en media. Ons paradepaardje De Roze Loper, het symbool voor diversiteit en tolerantie, is een gewild certificaat geworden. En dat vooral dankzij onze ambassadeurs die in ’t hele land bij organisaties en (zorg)instellingen aan de bel trekken…! De Roze Loper is ook over de grenzen opgemerkt en ik was dan ook enorm trots toen we dit voorjaar de eerste internationale Roze Loper (Regenbogenschlüssel) konden uitreiken aan een grote zorginstelling in Duitsland. Ben benieuwd welk land gaat volgen…!
Het is mijn eerste lustrum en ik hoop er nog vele te mogen vieren, met jullie. En ook al ben ik dan zelfstandige en heb ik geen personeel, en ook al ben ik hier en nu dankzij jullie allemaal, ik wil toch twee dames in het bijzonder bedanken. Dat zijn Liane den Haan van ANBO die altijd in mij geloofd heeft (en die steun is voor een éénpitter van onmetelijk belang) en Manon Linschoten, mijn partner als het om Roze Ouderen gaat.

Succesvolle actie van de Hersenstichting                            

Op 16 april was De Hersenstichting uitgebreid in beeld bij Omroep Max. Het doel van de actie “Geef om je hersenen” was om zoveel mogelijk nieuwe donateurs te werven. Mij was gevraagd of ik bij de start van dit project structuur kon aanbrengen binnen de grote hoeveelheid aan activiteiten. Na alles te hebben geïnventariseerd en gesprekken met de belangrijkste spelers heb ik een takenmatrix en tijdsplanning gemaakt waar iedereen mee uit de voeten kon. Mijn vroegere ervaring uit de televisiewereld kwam hier weer even van pas! Na afloop van de geslaagde tv-actie schreef manager fondsenwerving en communicatie Marcel Vergeer in zijn  evaluatierapport:  “We zijn hier nog steeds euforisch over het behaalde resultaat. We krijgen nog steeds spontane aanmeldingen van nieuwe donateurs. Geweldig! In ons interne evaluatieverslag staat: De investering in adviseur Margo Niestadt heeft zich zeker geloond”.

De nieuwe Toolkit 2014/2015 is klaar!

Onlangs heeft Roze 50+ de nieuwe Toolkit opgeleverd. Dit is een instrument waar geïnteresseerde (thuis)zorginstellingen mee aan de slag kunnen. Voor alle stadia die leiden naar het certificaat de Roze Loper is er wel een hulpmiddel beschikbaar in deze Toolkit. En aanvragers kunnen sowieso rekenen op onze steun. Het is nog steeds een prachtig project en als ik zie hoeveel plezier en gezelligheid voortkomen uit het behalen van een Roze Loper dan ben ik altijd weer blij en trots dat ik hierbij zo betrokken ben. De Toolkit is te downloaden op onze site: www.roze50plus.nl/assets/uploads/docs/knowledgebase/Toolkit%202014.pdf
Kan je gelijk onze nieuwe huisstijl bewonderen…!   
                                                                              

Ouderen in Veilige Handen 
                                                      

Dit meerjarige project, gefinancierd door het Ministerie van VWS, wordt steeds bekender bij de doelgroep ouderen. De vrijwillige en goed getrainde voorlichters hebben inmiddels zo’n 100 voorlichtingen door het hele land gegeven. Ik ben namens ANBO projectleider en als zodanig nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. De verhalen die je hoort zijn soms onvoorstelbaar, het leed is vaak groot en daarom is het zo belangrijk dat het taboe doorbroken wordt. Dankzij deze voorlichtingen worden ouderen gestimuleerd om erover te gaan praten. En dat dat werkt blijkt wel uit het groeiende aantal meldingen van mishandeling, zowel lichamelijk als geestelijk, en vooral ook financieel. Je begrijpt soms niet wat mensen hun ouders of grootouders kunnen aandoen. En het is daarom goed dat het ministerie hier zo actief mee bezig is.

Op de fiets voor TroTro

Ook ik ontkwam er niet aan… een fietstochtje voor ons goede doel. Sinds 2011 ben ik in Ghana geweest en heb daar een aantal projecten bezocht die door stichting TroTro worden gerealiseerd. Daardoor ben ik enthousiast geworden en probeer ik te helpen waar ik maar kan. De stichting bestaat inmiddels 25 jaar en is een initiatief van vrienden van me. Voor dit jaar hadden we de lat behoorlijk hoog gelegd: we willen een praktijkschool realiseren, want er blijkt daar grote behoefte aan ambachtelijk geschoolde jongeren: timmerlui, metselaars en loodgieters. We hebben daar een flink bedrag voor nodig, dan doe je van alles om maar fondsen binnen te krijgen. Zoals fietsen met Ut Tuinhuuske, een fietsclub uit Venlo die al vele jaren TroTro steunt met een sponsortocht. En zo zat ik op 19 juni in de druilregen op een bamboefiets, kilometers maken. Daar hebben we een behoorlijk bedrag mee opgehaald en we waren al goed op weg. Zo heeft ook het programma van de Rabobank, Share4more, onlangs haar steun bevestigd. We hebben nog een paar duizend euro te gaan en dan kunnen we de Wilde Ganzen melden dat we ons doel bereikt hebben. Die doen er dan 55% bovenop en kunnen we beginnen! Ik kan niet wachten. Mocht je nog iets willen en kunnen doen, mail of bel me, alle initiatieven zijn welkom! En ik zeg ’t nog maar eens: elke euro komt ook echt daar waar ie voor bedoeld is, bij de praktijkschool in Hwidiem!
“Gewoon doneren” voor dit project kan ook nog steeds: www.trotro.nl/node/55


Geer & Goor op de Roze 50+ boot

Het was een gekkenhuis, afgelopen zaterdag tijdens de Gay Pride! Geer en Goor voeren met ons mee en namen in hun kielzog ook Penny de Jager (voor ’t dansje), Ruth Jacott (voor een liedje), DJ  Fajah Lourens (voor de muziek), Mari van de Ven (voor de looks) en nog vier Dutch Dreamboys mee. Vivian Boelen, voorzitter ledenraad ANBO, was ook van de partij en vertegenwoordigde ANBO met verve… Vooraf knipte ze ieders, beetje saaie, roze T-shirt tot een sexy outfit! Gerard Joling en Gordon hebben veel goodwill gekweekt voor senioren met hun programmaserie “Effe geen cent te maken” waarin ze leuke uitjes realiseerden voor minder draagkrachtige ouderen. De nieuwe serie heet “Geer en Goor Waarheen Waarvoor” en daarin komt ook een speciale aflevering over Roze Ouderen. De opnamen zijn nu klaar en we verwachten binnenkort te horen wanneer de uitzending plaats gaat vinden op RTL 4. Een spetterende manier om Roze Ouderen weer bij het grote publiek op het netvlies te krijgen!      

mmm nn mmm mm mmmmmm Foto’s: Gon Teunissen en Renée Pronk


Foto: ANP

Jong & Oud = Goud   mmmm mmmm   

Last but not least wil ik jullie het leuke en ook belangrijke project “Jong & Oud = Goud” onder de aandacht brengen waarvan ik projectleider ben. Dit is een samenwerking van ANBO en SBI en wordt gefinancierd door Instituut Gak. Samen proberen we de beeldvorming over jong en oud op de werkvloer aan te pakken door een bewustwordingscampagne over diversiteit op de werkvloer te starten. De beeldvorming over ouderen blijft namelijk hardnekkig; ouderen zijn duur, vaker ziek en niet productief (meer). Niets is minder waar! In het najaar organiseren we Rondetafel bijeenkomsten waar bedrijven informeel met elkaar in gesprek gaan over thema’s die te maken hebben met diversiteit tussen jongere en oudere werknemers. Tegelijkertijd wordt op de eerste bijeenkomst op18 september de uitkomst van het onderzoek naar feiten en fabels over ouderen gepresenteerd. De speciaal gemaakt website is al online. Aanmelden voor deze inspirerende bijeenkomst kan op: www.jongenoudisgoud.nl/rondetafelbijeenkomst-18-september/
Misschien vind je het leuk om zelf te bloggen over dit onderwerp? Dat kan, hier staan de voorwaarden: www.jongenoudisgoud.nl/blog-of-column-schrijven/
Ik zou zeggen: “grijp die kans…”
Diversiteit tussen jong en oud loont!
Fijne zomer!


Stuur een mail voor het ontvangen van de Nieuwsbrief

Archief

Nieuwsbrief 8, november 2013
Nieuwsbrief 7, december 2012

Nieuwsbrief 6, maart 2012

Nieuwsbrief 5, juli 2011

Nieuwsbrief 4, januari 2011
Nieuwsbrief 3, juli 2010
Nieuwsbrief 2, januari 2010

Nieuwsbrief 1, juli 2009