mmmmmmmmmhhhm mkkm
Denker en doener in projecten, fondsenwerving en interim management
Home Margo De 7 W's Cases en referenties Nieuws Contact Video

 

 

Nieuwsbrief november 2013

Beste lezers, of moet ik volgers zeggen? Volgers, Likers, Twitteraars, Facebookers. Ik ben eigenlijk niet zo’n held met de social media. Ik vind het wel leuk en nuttig maar ze kosten ook behoorlijk veel tijd. En dat is ’t nou net: die tijd. Ik kom er niet toe, of althans niet structureel, en dat is wel een kenmerk van social media: je moet er consequent mee omgaan. Maar voor 2014 heb ik het voornemen om dat vaker te gaan doen. Meer twitteren, nog meer communiceren.  Aan Facebook doe ik niet maar gelukkig heb ik in m’n directe omgeving genoeg Facebookers zodat ik toch wel op de hoogte blijf. Het was m’n bedoeling om deze nieuwsbrief elk kwartaal te maken. Maar… het komt er gewoon niet van. Daarom deze keer een extra dikke nieuwsbrief. Omdat communiceren zo belangrijk is, omdat het geen Facebook is, omdat ik genoeg te vertellen heb en omdat er nogal wat gebeurd is de laatste maanden. Veel leesplezier, en als we elkaar niet meer spreken voor het nieuwe jaar: het allerbeste en we zien elkaar in 2014!

De Roze Loper gaat internationaal

De Roze Loper, het certificaat waarmee zorginstellingen kunnen bewijzen dat ze een homovriendelijk beleid voeren, gaat internationaal! Duitsland is het eerste land waar De Roze Loper is geïntroduceerd. We waren in Frankfurt om tijdens een grote conferentie De Roze Loper uit te rollen. Een zaal vol aandachtige toehoorders uit de professionele zorg was enthousiast over het totale businessmodel dat De Roze Loper natuurlijk ook is. De presentatie was geheel in het Duits en mijn partner die dit voor haar rekening nam had zelfs een spoedcursus Duits gevolgd. Dit alles werd bijzonder gewaardeerd en heeft zeker bijgedragen aan de brede acceptatie. We hopen dan ook begin 2014 de eerste internationale  Roze Loper uit te kunnen reiken!


Roze Loperplaquette: Golden Design

Roze 50 +

Websites zijn niet meer weg te denken uit de eigentijdse communicatiemix. Ik vertegenwoordig al jaren ANBO in het Consortium Roze 50+, een samenwerkingsverband tussen 4 landelijke organisaties. De community van, voor en door Roze Ouderen krijgt mede vorm door de website die speciaal ontwikkeld is als platform voor deze groep senioren. Het Amsterdamse bureau Bite the Lemon heeft heel wat uurtjes gestopt in het vervolmaken van alle functionaliteiten die nu eenmaal bij een website horen. De reacties op de nieuwe look & feel zijn dan ook zeer positief en mede daardoor groeit de webcommunity. We zijn er nog niet, er kan nog veel gedaan worden maar het feit dat steeds meer ouderen uit deze doelgroep de weg vinden naar www.roze50plus.nl en er vervolgens blijven, zegt al wel wat. En ze komen terug ook, meer dan eens. We hebben nog veel plannen met deze website, technisch kan tegenwoordig alles. Hou dus deze website in de gaten, hij wordt steeds leuker en leuker!

Voorlichtingscampagne: “Ouderen in Veilige handen”   

Iedereen kent wel dat liedje (♪♪♫♪♫) met de tekst “Het houdt niet op…niet vanzelf”. Een zeer indrukwekkende en geslaagde mediacampagne van het ministerie van VWS over het bespreekbaar maken van ouderenmishandeling. Een van de belangrijkste activiteiten binnen het kader van deze meerjarige campagne is het recruteren en begeleiden van (vrijwillige) voorlichters, die door het hele land bijeenkomsten organiseren over dit onderwerp, dat tot voor kort zelfs nog taboe was. Ouderen in Veilige Handen, zoals de campagne officieel heet, is een geweldige campagne om aan mee te mogen doen. Heerlijk, met je poten in de klei…!

Ghana  

Jullie weten dat ik al heel lang begaan met het wel en wee van de mensen in een gebied in Ghana, het heet Hwidiem en ligt in het midden van dit grote mooie land, boven Kumasi, de tweede stad van Ghana. Mijn interesse werd al heel lang geleden gewekt door goede vrienden die daar in de jaren 80 tropenarts waren geweest. Omdat ik zelf nogal wat omzwervingen heb gedaan kwam het er niet eerder van dan een paar jaar terug, mijn eerste keer in Hwidiem. En ja, dan word je bij je strot gegrepen door dat land, de mensen, de sfeer. Ik heb me als vrijwilliger aangemeld en ik kon gelijk aan de bak met een project. Het heet Practical Vocational Training Centre, best vergelijkbaar met wat hier vroeger de ambachtsschool heet. Er is veel jeugdwerkeloosheid in Ghana maar juist wel behoefte aan goed opgeleide vaklieden, zoals timmerlui, loodgieters, metselaars, elektriciens en ict’ers. Met het TroTro fondsenwervingsteam doen we er alles aan om deze school letterlijk en figuurlijk van de grond te krijgen. We hebben een voorstel gemaakt en ingediend bij De Wilde Ganzen. Onlangs hoorden we dat de Wilde Ganzen ook voor TroTro gaan vliegen! Dat betekent dat op iedere euro die het komend jaar voor dit project wordt binnen gehaald Wilde Ganzen daar 55% bovenop doet!  Dus als je van plan was om te doneren aan een concreet goed doel in de Kerstmaand, doe dat dan aan Wilde Ganzen op rekeningnummer 40.000 o.v.v. TroTro voor Ghana.  Dan komt dit geld (plus 55%) ten goede aan dit mooie project! En dan maken we met z’n allen namens TroTro écht een verschil. Kijk hier voor meer informatie. Bedankt! www.trotro.nl/actueel/nieuws/wilde-ganzen-gaan-voor-trotro-vliegen


“Leven naast de dood”  

Ik ben inmiddels ook begonnen aan een nieuw project: “Leven naast de dood”. Dit is een samenwerking tussen ANBO en Monuta. Het doel is om in het land mensen te rekruteren en op te leiden die nabestaanden kunnen bijstaan met praktische en emotionele zaken. De eerste periode na het overlijden van de partner is de nabestaande nog actief, met de uitvaart en nazorg, met de familie en bekenden die de nabestaande opvangen. Maar na een zekere periode wordt het toch stiller. Het leven gaat door, de mensen trekken zich weer terug in hun eigen situatie. Zo hoort het ook. Maar de periode die dan aanbreekt is zwaar voor nabestaanden. En daarin wil ANBO de helpende hand bieden. Toen ik laatst voor een bespreking bij Monuta in Apeldoorn was bleek er een plekje voor me gereserveerd…        (Roze) Nieuwsfitsen:

21 maart: Lancering website          mmmmmmmmmmm        27 juni: Symposium Roze Ouderenzorg

 
 
lancering van de nieuwe Roze 50+ website door Mirella van Markus   In actie bij AxionContinu ijdens symposium Roze Ouderenzorg  

Symposium geopend door
staatssecretaris Martin van Rijn

29 juni: Roze Zaterdag in Utrecht                         mmmm  1 augustus. Walk of Pride in Amsterdam

 
Samen met zakelijk partner Manon houden we  de Roze Loper in de lucht..  

Hét alternatief voor de Canalparade

19 september: 50+ beurs in Utrecht   mm         10 november: boekpresentatie Stormachtig Stil

 
Eén van de ambassadeurs van Roze 50+ hard aan 't werk met de kennisquiz over homoseksualiteit  

Schrijfster Eveline van de Putte met de 27 Roze Ouderen.
Prachtig boek! Te bestellen bij www.xanten.nl

Ik ga proberen jullie wat regelmatiger op de hoogte te houden. Er gebeurt per slot genoeg hier! In elk geval wens ik jullie vast fijne feestdagen, alle goeds voor het volgende jaar en we spreken elkaar snel!m

 

Stuur een mail voor het ontvangen van de Nieuwsbrief

Archief
Nieuwsbrief 1, juli 2009
Nieuwsbrief 2, januari 2010
Nieuwsbrief 3, juli 2010
Nieuwsbrief 4, januari 2011

Nieuwsbrief 5, juli 2011
Nieuwsbrief 6, maart 2012
Nieuwsbrief 7, december 2012
Nieuwsbrief 8, november 2013