mmmmmmmmmhhhm mkkm
Denker en doener in projecten, fondsenwerving en interim management
Home Margo De 7 W's Cases en referenties Nieuws Contact Video

 

 

Nieuwsbrief juli 2011

Hoog zomer…nou ja, volgens de kalender dan. Maar veel soeps was ’t nog niet sinds 21 juni. Volgens diezelfde kalender zitten we nu in de “hondsdagen”, dus misschien krijgen we nog wat mooi weer voordat de “r” weer in de maand komt. U kent me: ik blijf optimistisch!

....................................................................................................................................
De Roze Loper   
  
                                                                                                       

Als u mij een beetje volgt (en mocht u wat gemist hebben, alle nieuwsbrieven tot nu toe staan in het archief, zie de links onderaan) dan weet u dat we in 2011 alweer 2 jaar bezig zijn met De Roze Loper. Deze voortdurende activiteit van het Consortium Roze 50+ Nederland, waarin ANBO, COC, MOVISIE en Schorer samenwerken, wordt steeds bekender bij de de zorgcentra, thuiszorg en gemeenten in ons land. Het is een meerjarig omvangrijk project, waarin we nauw samenwerken met het ministerie van VWS, het Nationaal Ouderenfonds en het Blauwe Fonds, het VSB- en het Oranjefonds. Verscheidene instellingen hebben het afgelopen halfjaar weer een Roze Loper in ontvangst kunnen nemen. Voor meer informatie kijk op www.rozezorg.nl
Steeds meer zorgcentra zien het belang van De Roze Loper en ik ben dan ook erg content met de gestage vorderingen. Maar we zijn er nog lang niet, en daarom organiseren we komend najaar weer de Roze Loper Estafettetour. In een bijna 10 meter lange roze limousine bezoeken we samen met onze trouwe Roze Ambassadeurs de Burgemeesters van de gemeenten en plaatselijke zorginstellingen, om De Roze Loper onder hun aandacht te brengen.  Vorig jaar waren we in Zuid-Holland, Friesland en Groningen. We zijn nu bezig de contacten te leggen in de plaatsen die we in de herfst gaan bezoeken. Ik verheug me er weer op!

Lancering Webcommunity

Op 21 maart hebben we bij het ministerie van VWS de webcommunity www.roze50plus.nl
gelanceerd! Een communicty voor en door roze ouderen maar ook met een kenniscentrum voor professionals in de zorg. De afdelingen DMO en Langdurige Zorg van VWS vonden het belangrijk dat de beleidsambtenaren meer over homoseksualiteit in het algemeen en over roze ouderen in het bijzonder kregen te horen. Dit gebeurde dan ook tijdens een werklunch. Yvonne Kroonenberg heeft de site gelanceerd en Pauline van Antwerpen zette vervolgens alles op z’n kop… Het was een inhoudelijk en toch zeer gevarieerd programma.

 
foto’s Bas Moerman

50+ Beurs

Het Consortium zal ook weer aanwezig zijn tijdens de 50+ beurs die van 13 tot en met 18 september in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvindt. We hebben daar weer een opvallende stand en zeker de vrijdag (16 september) wordt “onze” dag, want dan is het traditioneel Roze Vrijdag.  We hebben die middag de beschikking over het Theater in de jaarbeurs, waar 3000 mensen in kunnen. We laten dan zien wat er op roze cultureel gebied allemaal te verwachten is de komende tijd. We hebben weer een duidelijke flyer gemaakt waar u alle nodige informatie kunt vinden. Roze Vrijdag Beursflyer
Als u deze link wilt doorsturen naar Roze familie, vrienden of kennissen, dan graag!

Edudivers

In 2011 heb ik mijn activiteiten voor Edudivers afgerond. Eigenaar en oprichter Peter Dankmeijer had mij gevraagd te adviseren bij de herpositionering van zijn kenniscentrum voor onderwijs en seksuele diversiteit. Deze herpositionering heeft inmiddels plaatsgevonden en naar nu blijkt zeer succesvol. Ook de nieuwe naam Edudivers is snel ingeburgerd en we kijken dus met tevredenheid terug op een geslaagde operatie. Ik wens Peter en zijn crew veel succes verder en nogmaals dank voor het vertrouwen!

 
Foto Expositie


  
Op maandag 30 mei opende ANBO directeur Liane den Haan samen met IHLIA directeur Lonneke van den Honaard de fototentoonstelling over Roze Ouderen in de schitterende Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Fotograaf Luuk Wagter maakte indringende portretten van een aantal Roze Ouderen. De moeite waard om eens te bekijken. De tentoonstelling gaat door het land en komt beslist een keer bij u in de buurt. De feestelijke opening werd nog extra kracht bijgezet door optredens van oa. zangeres Marijn de Langen en theatergroep GRAY dat een emotioneel en origineel stuk op de planken zette. Voor een video-impressie klik hier
    

foto’s: Anita Michielsen   


10 Jaar “Homohuwelijk”

Op 1 april jl. bestond het homohuwelijk 10 jaar. Eigenlijk is de term “homohuwelijk” niet juist en spreken we liever over de openstelling van het burgerhuwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht. Samen met organisatiebureau De Wit (www.organisatiebureaudewit.nl), gemeente Amsterdam, COC Amsterdam en uiteraard de Gay Krant  werd een bijeenkomst georganiseerd, die druk werd bezocht. De speech door mede-initiator van dit huwelijk Henk Krol werd met een staande ovatie ontvangen!


Roze Belweek

Na 5 jaar komt er weer een Roze Belweek. Van 3 – 7 oktober a.s. kunnen roze ouderen, maar ook hun verzorgers, al of niet professioneel, en mensen uit hun directe omgeving gratis bellen met het speciaal hiervoor aangevraagde telefoonnummer. De vorige Roze Belweek bleek het begin van de grote en meerjarige campagne om roze ouderen zichtbaar te maken. Het wordt tijd om te onderzoeken waar we staan. Zijn we op de goede weg? Zien we iets over het hoofd? Wat leeft er binnen de doelgroep? Uiteraard willen we dat zoveel mogelijk mensen gaan bellen. Daarvoor is dan ook een radiocampagne gemaakt die in september op alle regionale radiozenders te beluisteren is. D66 politica Pia Dijkstra werkt op diverse manieren aan deze campagne en aan de Roze Belweek mee.

hhhhhhhhhh

U ziet, er is een hoop gebeurd, er gaat nog veel meer gebeuren. We werken hard aan een aantal nieuwe projecten waarover ik u in de volgende nieuwsbrief graag verder informeer.
Nog een fijne zomer!

Margo Niestadt

 

Stuur een mail voor het ontvangen van de Nieuwsbrief

Archief
Nieuwsbrief 1, juli 2009
Nieuwsbrief 2, januari 2010
Nieuwsbrief 3, juli 2010
Nieuwsbrief 4, januari 2011