Denker en doener in projecten, fondsenwerving en interim management
Home Margo De 7 W's Cases en referenties Nieuws Contact Video

 

Een goed begin…

Na ruim een half jaar in de ether met mijn eigen site als zzp’er wil ik alle site-bezoekers hartelijk danken voor de interesse in mijn persoontje en werkzaamheden. Ik had jullie beloofd regelmatig te verversen, en dat doe ik dan ook.

Ondanks de crisis (of zouden we dat woord niet meer gebruiken?) heb ik een goede start van m’n eigen toko ervaren. In m’n vorige update van oktober jl. vertelde ik u al over de activiteiten die ik voor Henk Krol en De Gaykrant heb ontwikkeld. Na de eerste evaluatie is besloten dat ik de werkzaamheden zal continueren. Het is altijd iets bijzonders met Henk. De ene keer een gesprek met staatssecretaris Frank Heemskerk, dan het bedenken van ideetjes om de eerste trouwbeurs voor homo’s en lesbo’s in de schijnwerpers te zetten…!

Het 30-jarig jubileum van de Gaykrant is inmiddels uitbundig gevierd en er is ook de afgelopen periode weer veel gepresteerd. Maar er is nog een heleboel te doen!   

www.svgk.org

Henk Krol

 

Eigen Kracht

In oktober meldde ik ook de komst van opdrachtgever LOC, waarvoor ik het project De Eigen Kracht Centrale meehelp uit te rollen. Dit is een geweldig project en voorziet duidelijk in een behoefte. Helaas is de doelgroep (zorgverleners in de breedste zin van het woord) nog niet goed bekend met het project, waardoor het missionariswerk nog niet ten einde is. Gelukkig zond de NCRV op 11 januari jl. de documentaire uit getiteld Op eigen kracht, gemaakt door Paul de Bont Producties. Aan de hand van een reeële situatie wordt aangetoond wat de kracht is van het eigen netwerk, de basis van de Eigen Kracht Centrale.

Als u deze docu gemist heeft, die met 467000 kijkers op een laat tijdstip 22.50 uur goed scoort, kijkt u alsnog via deze link: www.uitzendinggemist.nl

De komende maanden worden op diverse plaatsen in het land pilots georganiseerd, waardoor de mensen zelf kunnen ervaren wat het precies inhoudt; bovendien krijgen zorgverleners zo de gelegenheid de kracht van een eigen netwerk mee te maken.

 

Anbo Roze

Op 28 november was het dan eindelijk zover: ANBO Roze trad op tijdens het COC Songfestival in Vlissingen. Na maanden van repeteren, overleg, zenuwen en voorbereidingen gingen de 6 dappere senioren de Bühne op van het Arsenaal. Met knikkende knieën, dat wel, maar toch…ze waren nu zover gekomen, hier was het allemaal om te doen: optreden voor een live publiek en het statement maken: Oud(t) & Proud.

Na het eerste couplet ging de zaal al mee, maar het sextet was zo geconcentreerd dat ze dat nauwelijks in de gaten hadden. De jury was vriendelijk en dankzij veel punten van Limburg eindigden ze op een eervolle plaats. Als mental coach van deze 6 bijzondere mensen heb ik een mooie tijd met ze gehad en een Zeeuws weekend om nooit te vergeten. Wie iets van de sfeer wil proeven leest het beste het persoonlijke verhaal van zangeres Annemieke Bergfeld:
www.cocsongfestival.nl/newsitem.php?newsid=775&siteid=1

En wie het fraaie “Hier ben ik” nog eens wil horen die klikt www.youtube.com/watch?v=PqZh9FzWrfw

Benieuwd wat 2010 zal brengen…een internationale variant wellicht?

 

Empowerment

Eind 2009 ben ik gevraagd door Empowerment Lifestyle Services in Amsterdam hen te adviseren bij de positionering van het bedrijf en de toekomst-oriëntatie. Oprichter en eigenaar Peter Dankmeijer is een gerespecteerd expert op het terrein van diversiteit in het onderwijs. Empowerment bestaat al weer een aantal jaren en is geleidelijk uitgebouwd met meer projecten, meer mensen en dus ook meer omzet. Tijd om even pas op de plaats te maken en de eigen positie en toekomst te overdenken en richting te geven.

Peter en ik kennen elkaar uit de periode dat hij bij Schorer werkte en ik bij COC Nederland en we hebben altijd contact gehouden. Hij zag in mij de ideale figuur om hem en zijn bedrijf te adviseren bij dit ontwikkelingsproces. Terwijl ik dit schrijf zitten we er middenin. Waar het precies uit gaat komen weten we nog niet. Wel staat vast dat er een kwaliteitsslag gemaakt zal zijn, waarbij de positie in de markt zichtbaarder wordt. Wie meer wil weten over Empowerment Lifestyle Services klikt www.empower-ls.com/

 Peter Dankmeijer

 

Tot slot:

Dit jaar valt Valentijnsdag op een zondag, de 14e februari. De dag ervoor start de eerder genoemde homotrouwbeurs: de Gay Bride.

Voor meer info zie: www.organisatiebureaudewit.nl/txt/gaybride.html