mmmmmmmmmhhhm mkkm
Denker en doener in projecten, fondsenwerving en interim management
Home Margo De 7 W's Cases en referenties Nieuws Contact Video

 

 

Nieuwsbrief maart 2012

Wat gaat die tijd toch ongelooflijk snel! We zitten alweer in maart en ik ruik dat de lente alweer op komst is… Je hoort het aan de vogels, je ruikt het aan de lucht en onze poes is hoogzwanger! Hoeveel lente wil je hebben? In mijn laatste nieuwsbrief van juli vorig jaar had ik het over een aantal nieuwe projecten die in opkomst waren. Ik had het er zo druk mee dat ik niet eens de tijd vond om een winternieuwsbrief te maken. Maar dat komt niet alleen door de vele projecten. Privé moest ik even pas op de plaats maken. Mijn vader overleed, nota bene op Roze Vrijdag en mijn partner werd in december door een legionellabacterie getroffen! Het gaat nu weer de goede kant op maar het hakt er wel in…

Hieronder een greep uit de lopende en nieuwe projecten. Roze blijft mijn kleur alhoewel het palet steeds kleuriger wordt…

Opzetten van een nieuwe homohetero-alliantie over Veiligheid in de Wijk.

Naar aanleiding van de emancipatiebrief in mei 2011 van de emancipatieminister Marja van Bijsterveldt heb ik, samen met de vicevoorzitter van COC Nederland Wouter Neerings, een bijeenkomst georganiseerd op het Ministerie van OCW voor 30 potentiële organisaties die zich eventueel willen aansluiten bij deze nieuwe alliantie. De weg daar naartoe was vreselijk leuk en spannend. Er werden gesprekken gevoerd en er werd overtuigd (soms ook niet) van het belang van zo’n nieuw op te zetten alliantie. De uiteindelijke projectleider is RADAR geworden dat sinds kort Art.1 ingelijfd heeft. Er is een stevige kerngroep gevormd met 6 partners. De overige organisaties fungeren als 2e en 3e schil rondom deze alliantie. De projectaanvraag voor de jaren 2012 - 2014 is onlangs bij OCW ingediend.

Organisatie van een Diner Pensant


Op 25 januari heb ik in opdracht van het ministerie van OCW een Diner Pensant georganiseerd met de bestaande en de toekomstige homohetero allianties. Een werkdiner waarbij de zes allianties de kans kregen om strategische partners aan hun tafel te krijgen op uitnodiging van de minister. Ondanks het feit dat de minister helaas zelf op het laatste moment niet aanwezig kon zijn en zich liet vervangen door  Secretaris Generaal Hans van der Vlist, was het toch een groot succes. De ambiance was prima verzorgd door het nieuwe Hilton Hotel in Den Haag. Er werd aan het slot veel gelachen door het samenvattende lied van de sneldichteres Dominique Engers (desneldichteres.nl). De film met de opbrengsten van de 5 “oude” allianties  - die vooraf vertoond werd - kunt u hier bekijken


 
Het slotlied tijdens het Diner Pensant. Foto: Francesco Alosa

De Roze Loper

Een belangrijke speerpunt van beleid voor het ministerie van VWS is de acceptatie van LHBT’ers in de zorg. Een succesvol gereedschap om begrip en acceptatie te bevorderen in zorgcentra en binnen de thuiszorg is De Roze Loper. U kon er al in vorige nieuwsbrieven over lezen. Waarom kom ik er dan steeds op terug? Omdat er regelmatig iets nieuws over te melden is. Evenals vorig jaar hebben we ook afgelopen najaar weer een Roze Loper Estafettetour gedaan. In de roze limo. En wat was het weer leuk, gezellig, inspirerend en succesvol. We waren achtereenvolgens in Maastricht, Deventer en Nijmegen. Uiteraard maakten we weer een videoverslag. U kunt dat hier zien.
Ook dit jaar gaan we door met het promoten van homo-acceptatie in de zorg. Met onze ambassadeurs in het hele land proberen we zoveel mogelijk zorgcentra te bereiken. Want we zijn er nog lang niet. Kijkt u eens rond in een zorgcentrum, we komen er allemaal wel eens. En let dan speciaal op de roze ouderen. Als u ze ziet dan is het goed, want dan voelen ze zich kennelijk op hun gemak. En als u ze niet ziet…denk dan maar eens aan deze Roze Loper.

Roze Belweek

Zoals in mijn vorige nieuwsbrief aangekondigd was er van  3 – 7 oktober  jl. weer een Roze Belweek. Na 5 jaar werd het tijd om te peilen waar we nu staan. Zijn we op de goede weg? Zien we iets over het hoofd? Wat leeft er binnen de doelgroep? Ook deze keer konden roze ouderen, maar ook hun verzorgers, al of niet professioneel, en mensen uit hun directe omgeving gratis bellen met het speciaal hiervoor aangevraagde telefoonnummer. De vorige Roze Belweek bleek het begin van de grote en meerjarige campagne om roze ouderen zichtbaar te maken. Om de Roze Belweek te promoten is een radiocampagne gemaakt die in september op alle regionale radiozenders te beluisteren was. Op maandag 3 oktober werd de belweek officieel geopend door D66 politica Pia Dijkstra, in aanwezigheid van prominenten zoals FNV voorzitter Agnes Jongerius, PvdA Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch, COC voorzitter Wouter Neerings en ANBO directeur Liane den Haan. Het Groenboek met alle bevindingen van deze tweede Roze Belweek kunt u hier downloaden.

Diverse Workshops

Naast de grotere projecten heb ik ook nog een aantal kleinere opdrachten gedaan. Denk aan een workshop voor de gemeente Dordrecht in samenwerking met DynamO (www.dwo.nl), een inspiratiebijeenkomst met sociaal betrokkenen van de Hersenstichting (www.hersenstichting.nl) en een workshop “Roze Ouderen” voor antidiscriminatiebureau Art.1 (www.art1nhn.nl) tijdens de provinciale conferentie ‘Gemeentelijk Homobeleid’ in Schagen.


Ik heb mezelf voorgenomen om niet meer zo lang te wachten met de volgende nieuwsbrief dus ergens in het najaar zult u weer van me horen!

Voor nu een hartelijke groet!

Margo Niestadt

 

Stuur een mail voor het ontvangen van de Nieuwsbrief

Archief
Nieuwsbrief 1, juli 2009
Nieuwsbrief 2, januari 2010
Nieuwsbrief 3, juli 2010
Nieuwsbrief 4, januari 2011

Nieuwsbrief 5, juli 2011